Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156 1.6 Прекъсва при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 156 1.6 Прекъсва при ускорение

Колата прекъсва супер яко особено когато и давам газ при ускорение . иначе на празен ход запален фас стои прав на колекторите .Прекъсването става за миг .оборотите падат и веднага се оправя но резултата е яко хлецкане . При диагностиката ми казаха .че проблема е в ДКВ след което го смених . както и датчик детонации кабели и свещи но проблема си остана . Възможно ли е да е от смяната на ремъка и неправилното зацепване .защото пети не са ползвани .но и преди смяната на ремъка колата е имала същия проблем .Колата е закупена от Италия .

Ами трябва да се зацепи с петите. Дебитомера гледахте ли го как е?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

дроселче,катализаторче
      Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

а незапален фас как стои на колекторите?

колега иди на смислен сервиз, няма какво да гадаем тука
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Ами трябва да се зацепи с петите. Дебитомера гледахте ли го как е?
          Казаха че дебитомера работи Тая кола вече я пипаха доста сервизи и губя надежда вече .За катализатор изобщно не е ставало въпрос

Comment

Бе той може да работи, но как? Иди на качествен диагностицик, който ще ти закачи колата с лаптопа и ще тръгнете да карате. Тогава той като разбира какво да гледа ще ти каже кое е на ред и кое не. Дебитомера на място не може да се разбере как е, както и много други неща. Тука не можем да ти помогнем много. Само мога да ти кажа, че ремъка трябва да се зацепен както трябва преди да се правят каквито и да е интервенции по колата.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              а незапален фас как стои на колекторите?

колега иди на смислен сервиз, няма какво да гадаем тука
              незапален пада защото пушека пази равновисие.Много сервизи обиколи тая кола

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Бе той може да работи, но как? Иди на качествен диагностицик, който ще ти закачи колата с лаптопа и ще тръгнете да карате. Тогава той като разбира какво да гледа ще ти каже кое е на ред и кое не. Дебитомера на място не може да се разбере как е, както и много други неща. Тука не можем да ти помогнем много. Само мога да ти кажа, че ремъка трябва да се зацепен както трябва преди да се правят каквито и да е интервенции по колата.
                колата е закачвана в движение дава датчик колянов вал .Смених го и пак същия хуй същата грешка показва .Първото нещо което проверихме беше дебитомера

Comment

Как точно проверихте тоя дебитомер.......най - добре дебитомер се проверява с друг работещ такъв.....иначе е бошлаф работа.....тотално издхухан дебитомер, и чисто нов Бошовски на място и обороти не ми дават кой знае какви разлики, виж в движение не съм ги тествал щото не съм с лаптоп.......не съм кой знае какъв специалист, но с въпросния издухан дебитомер, празния ми ход е много добре, но при ускоряване и яка газ, почва едно яко боботене, наемане за 1 секунда, 2 сек давене, понякога обратното рязък спад на мощноста и прочее екстри, затова скромно ще кажа че докато не провериш състоянието на колата с друг работещ дебитомер, то мисля че твърдо той е проблема......
                  Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 11:21.
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

[QUOTE=nasko13;306151]Казаха че дебитомера работи

То и за моя казваха че работи ама м/у 3000 и 4500 оборота куцо магаре,и като сложих новия ела виж кво става
                    Alfa Mito 1.4
                    156 2.0 155 ex
                    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Приятелю твоята кола ще има проблем докато не се зацепи с пети. А и дебитомера на тези коли свършва на около 100к км така че си е консуматив и смяната му при първоначално обслужване е желателна за да извадиш пълния потенциал от мотора.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Провери дали не е скъсан маркучът за въздух, който е след дебитомера и влиза в дроселовата клапа. При мен това реши проблема.
                        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Колега, огледай хубаво бубините за някакви дефекти по тях /пукнатини/. Аз ги проверих, като махнах малкия капак, който е върху бубините и на тъмно гледах дали не искри от някъде когато работи колата /особено на определени обороти направо светеше там/. Защото аз имах подобен проблем. На празен ход държеше супер обороти, но на 1300 и на 1900 забиваше яко муцуна и нагоре вече нямаше проблем. Първата бубина ми беше спукана. Смених я и се оправи.
                          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

точно това беше

Comment

Първоначално публикувано от nasko13 Покажи съобщение
                              точно това беше
                              каза наско след 4 години
                              156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Working...
                              X